Dagens Middags Tips: Kyckling med saffran & fänkål
Idag lagade jag en hälsosam maträtt med kyckling, fänkål, lök, broccoli, äpplen & saffran som blev otroligt gott. Det var väldigt enkelt att göra & ett sundare matval till söndagsmiddagen!
Ingredienser: 2-4 portioner
1 gul lök
1 broccolihuvud
1 fänkål
2 röda äpplen
2-3 kycklingfileér
1 påse saffran
1 dl vatten
salt & peppar
curry
Så här gör du:
Skala & skiva löken i klyftor. Skär fänkålen i mindre bitar. Dela upp broccolin i buketter. Skär upp äpplerna i bitar eller klyftor. Bryn sedan löken, fänkålen & broccolin på svag värme tills det fått lite färg. Skär kycklingfiléerna i bitar & stek, krydda med curry. Häll över kycklingen till övriga ingredienser. Lägg i äpple, saffran & vatten. Låt vattnet koka bort. Krydda med salt & peppar efter smak. Servera gärna denna härliga maträtt med bulgur & en god sallad!
Tips:
Vill man äta vegetariskt så kan kycklingen bytas ut mot quorn istället i denna hälsosamma maträtt!
Lycka Till!!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar