23 december, 2013

Festlig juldessert

Pannacotta med nougatine för fyra personer

Ingredienser:
1 vaniljstång
4 dl mellangrädde
2 stjärnanis
1 dl gelésocker multi

Så här gör du pannacottan:
Dela vaniljstången på längden & skrapa ur fröna. 
Sjud grädde, vaniljstång, vaniljfrön & stjärnanis i ca: 10 minuter. 
Ta upp vaniljstång & stjärnanis. 
Tillsätt gelésocker & koka kraftigt under omrörning i 30 sekunder. 
Häll upp i fyra glas & låt stelna i kylen.

Nougatine:
1 dl mandelspån
2 dl strösocker
1,5 tsk smör
2 krm kanel

Gör så här:
Hacka mandelspånen. 
Smält sockret i en kastrull med tjock botten utan att röra om. 
Tillsätt smör, kanel & mandel & rör om snabbt. 
Häll upp massan på ett bakplåtspapper & täck med ett bakplåtspapper. 
Kavla ut massan så tunt som möjligt. Låt kallna & bryt i bitar.

Servera pannacottan med nougatine & granatäppelkärnor (200g) & njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar