18 november, 2012

Veckans Hälsorecept

Veckans hälsorecept är gratinerad aubergin med kycklingfilé! Denna maträtten kan jag varmt rekommendera, kanon gott.
 
Ingredienser:
- Aubergine - 1 aubergine räcker till två personer
- Olivolja till stekning
- Basilika
- Coctailtomater
- Vitlök
- Fetaost
- Rödlök
- Paprika (du kan egentligen slänga i sånt du har hemma)
- Riven ost till gratinering
- Salt, svart-/vitpeppar

Sätt ugnen på 200grader. Dela Auberginen på mitten (längden) och gröp ur köttet, behåll skalet.
Dela den urgröpta auberginen i tärningar och stek tillsammans med resterande ingridienser i olivolja, krydda med basilika, salt, svart- och vitpeppar. Häll i fetaosten i slutet så allt får "smälta ihop". Ta det stekta innehållet och dela upp i de överblivna aubergineskalen. Strö över riven ost och sätt in i ugnen i ca 20-30 min. Känn på skalet så att det är mjukt.

- Kyckling - marinera i lite soja, honung, peppar och grillkrydda i 15-20 min, lägg i ugn 200 grader i 45-60 min beroende på om den är fryst eller inte.

- Guaccamole - 1 stor creme fraiche, 2 avocados (till ca 3-4 pers), 1-2 klft vitlök, vitpeppar, salt - blanda ihop/mixa.
 
Lycka till!
 
Hoppas att ni har haft en mysig helg!
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar