27 oktober, 2014

ROSA BANDET KAMPANJEN

Cancer finns närmare oss än vi tror i vår omgivning. Det är många som är drabbade eller känner någon som har drabbats. Cancer tar många liv varje år & det är allt fler som drabbas. Därför är det så viktigt att stödja cancerforskningen på olika sätt så att fler människor kan överleva. Stödja kan alla göra genom att köpa ett rosa band, en rosa produkt ute i butikerna eller skänka pengar. Ikväll var årets viktigaste gala "Tillsammans för cancer" på Cirkus i Stockholm som visades live på 7:an. Det var fantastiska siffror på insamlingen som gjorde mig glad & värmde mitt hjärta. Inte ett öga var torrt ikväll, det var så många starka gripande berättelser. Jag har själv köpt ett rosa band & skänkt ett bidrag till cancerfonden som betyder så mycket....i hopp om att fler ska överleva & att forskningen ska gå framåt så att bättre mediciner & behandlingar ska kunna tas fram. För att förverkliga detta så måste vi alla hjälpas åt. 

Det borde vara en självklarhet att göra vad man kan för att minska risken för cancer som att röra på sig 30 minuter om dagen, leva en sund livsstil, äta en balanserad & bra kost, sluta röka samt att sola mindre & säkrare. Detta är inte en självklarhet för alla, men det är värt att tänka till en extra gång om man kan tänka sig att göra exempelvis någon av hälsoinsatserna ovan för att minska risken för att drabbas. Vem som helst kan drabbas av cancer närsomhelst & livet är orättvist. Därför måste vi alla fortsätta att kämpa tillsammans & göra vad vi kan för det är så viktigt!!!!

Glöm inte att ta hand om varandra & ta vara på livet. Hela livet kan på bara några sekunder slås i spillror, vändas upp & ner. Att leva i nuet, känna lycka, glädje & tacksamhet varje dag är helt underbart. I dagens stressiga samhälle är detta lätt att glömma bort så man behöver påminna sig själv. För mig är det betydelsefullt att lägga min tid & energi på bra saker, prioritera & stoppa när det blir för mycket. Detta har inte varit så lätt med åren, men har lärt mig mycket på vägen. Lev det liv du vill leva oavsett om det kräver en del förändringar för det kan vara guldvärt! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar