13 mars, 2013

Hälsoboost

Jag vill dela med mig av några hälsobooster som kan vara bra att ha i tankarna & det är nämligen kokosolja, kakao samt hampafrö!

Kokosolja
Kokosoljan innehåller 49% en antibakteriell syra som kallas för laurinsyra. Vid matlagning tål oljan jämfört med andra oljor & fetter höga temperaturer utan att omvandlas till transfetter. Kokosolja är hälsosamt för att den motverkar infektion & virus. Den sänker kolesterolet & höjer ämnesomsättningen.Kokosolja kan även användas som hudkräm & ätas.

Kakao
Kakao innehåller över 300 näringsrika ämnen & dessa är mineraler, vitaminer, antioxidanter, kroppens egna lyckoämne anandamid samt zink. Det är bäst att äta kakao i sin råa form för då finns de flesta näringsämnen kvar. Kakao kan köpas i små bitar (kakaonibs) eller pulver. Det sänker blodtrycket för att halten kväveoxid i blodkärlen ökas. Kakao sägs också lindra depressioner. 

Hampafrö
Det innehåller höga halter av fibrer, omega-6 samt omega-3, protein & aminosyror. Frukten av plantan nöten som är hampafröet består av de åtta essentiella aminosyrorna & är en utmärkt proteinkälla. Hampafrön är hälsosamt för att det lätt tas upp av kroppen, är bra vid menstruationsproblem & torr hud.

Ha en fantastisk dag!!!!

Kram Sofie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar