05 januari, 2014

Fisk & skaldjurssoppa med smak av saffran

Veckans recept är fisk & skaldjurssoppa med smak av saffran för 4 personer

Ingredienser:
400g torskfilé
300g laxfilé
1/2 purjolök
1/2 gul lök
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
1 1/2 tsk tomatpuré
1 1/2 tsk salt
1 tsk timjan
1 tsk basilika
2 1/2 dl torrt vitt vin
1 1/2 fiskbuljongtärning
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1dl creme fraiche
2dl vatten 
1 pkt saffran
300g räkor med skal
1 burk musslor, 150g

Gör så här:
1. Tina fisken om den är fryst. Skölj & strimla purjolöken. Skala & hacka löken. 
2. Smält smöret i en stor gryta. Fräs löken ett par minuter tills den har blivit mjuk. Pressa ner vitlöksklyftan. Blanda i tomatpurén, salt, timjan & basilika. Fräs detta en kort stund. 
3. Tillsätt vin & buljongtärning. Koka ett par minuter. 
4. Häll i grädde, creme fraiche, vatten & saffran. Sjud i 15 minuter. 
5. Skär fisken i mindre bitar, lägg i grytan & sjud i 7 minuter, tills fisken har blivit fast. 
6. Skala räkorna & tillsätt dem med musslorna. Hetta upp snabbt & servera genast!

Tips: Servera gärna med ett gott bröd till! Kan även ätas som en gryta & serveras med bulgur!

Lycka Till!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar