15 januari, 2014

Morotsscones

God kväll raringar! Hoppas ni mår bra! 
Jag har bakat mumsiga scones gjorda på grahamsmjöl & med riven morot i till kvällsmat! Så himla gott det är med en kopp te till, smör & ost som pålägg. Ojoj, vad mätta vi blev...

Recept på morotsscones
Ingredienser: (2kakor)
4 2/4dl grahamsmjöl
2tsk bakpulver
2/4tsk salt
50g margarin
2dl mjölk eller filmjölk
1 riven morot

Gör så här:
Blanda grahamsmjölet, bakpulver & salt i en bunke. Tillsätt margarinet & hacka sönder det i mjölblandningen med en trägaffel till en grynig massa. Riv en morot. Tillsätt mjölken eller filmjölken & arbeta snabbt ihop degen. Häll i den rivna moroten & blanda samman degen. Dela degen på två & lägg den på en plåt med bakplåtspapper & tryck ut de till två runda kakor, 1,5cm jämt tjock. Dela kakorna i fyra delar med en sporre & nagga de med en gaffel. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter på 225grader. Servera med smör, ost på & en kopp te! 

Njut & mys!!!
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar