04 september, 2013

Veckans recept med influenser ifrån Mellanöstern

Veckans recept är Lammfärskebab med mynta & kanel
Den här goda maträtten med influenser ifrån Mellanöstern gjorde att jag levde mig in i denna kultur med spännande & hälsosam mat! Det doftar fullt av härliga kryddor ifrån Mellanöstern i hela köket när du lagar den här maträtten & det ger en exotisk känsla! Detta recept är till 2 portioner.

Ingredienser:
ca: 250 g lammfärs
1/2 lök
vitlök
 1/2 dl krossade tomater
1 knippe bladpersilja till färsen. 1 msk till tomatsalladen.
1/2 kruka mynta
1 tsk kanel
1/2 tsk kryddpeppar
salt & peppar
4 tomater
1 liten rödlök
1 msk olivolja
1/2 msk äppelcidervinäger
1 tsk honung
1/2 gurka
3dl turkisk yoghurt

Så här gör du:
1. Skala & finhacka 1 vitlöksklyfta & lök. Blanda med krossade tomater & färs samt övriga ingredienser 1/2 tsk salt & 2 krm peppar. 
2. Fukta händerna & forma smeten till decimeterlånga rullar. Stek dem på medelvärme tills de är genomstekta. Det går även bra att grilla dem nu när det fortfarande är grillsäsong.
3. Servera gärna med råris & blanda i lite saffran för en mer exotisk känsla, tsatziki & tomatsallad!

Tomatsallad med rödlök
Skär 4 tomater i klyftor & skär bitarna sedan i kvartar. Skala & finhacka 1 liten rödlök. Vispa ihop 1 msk olivolja, 1/2 msk äppelcidervinäger, 1 tsk honung, 1 krm salt & 1 msk finhackad persilja. Strö löken över tomaterna & ringla dressingen över salladen.

Tsatziki
Grovriv gurkan eller skär den som du önskar. Blanda med 3dl turkisk yoghurt & vitlök. Smaka av med salt & peppar.

Lycka Till!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar